head_banner

Warta

af

Allyson Black, perawat terdaftar, ngrawat pasien COVID-19 ing ICU sementara (Intensive Care Unit) ing Harbour-UCLA Medical Center ing Torrance, California, AS, tanggal 21 Jan 2021. [Foto / Agensi]

NEW YORK - Jumlah kasus COVID-19 ing Amerika Serikat paling dhuwur 25 juta dina Minggu, miturut Pusat Ilmu lan Teknik Sistem ing Universitas Johns Hopkins.

Cacah kasus AS COVID-19 mundhak dadi 25.003.695, kanthi total 417.538 tiwas, wiwit 10:22 wektu lokal (1522 GMT), miturut jumlah CSSE.

California nglaporake jumlah kasus paling gedhe ing antarane negara-negara kasebut, udakara 3.147.735 jiwa. Texas negesake 2.243.009 kasus, banjur Florida karo 1.639.914 kasus, New York ana 1.323.312 kasus, lan Illinois kanthi luwih saka 1 yuta kasus.

Negara liyane kanthi luwih saka 600.000 kasus kalebu Georgia, Ohio, Pennsylvania, Arizona, North Carolina, Tennessee, New Jersey lan Indiana, data CSSE ditampilake.

Amerika Serikat tetep dadi negara sing paling parah kena pandemi, kanthi kasus lan kematian paling akeh ing saindenging jagad, yaiku luwih saka 25 persen kasus kas global lan meh 20 persen korban global.

Kasus COVID-19 AS tekan 10 yuta tanggal 9 Nov 2020, lan angka kasebut tikel kaping loro ing tanggal 1 Jan 2021. Wiwit wiwitan taun 2021, caseload AS wis nambah 5 yuta mung sajrone 23 dina.

Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit AS nglaporake 195 kasus sing disebabake varian saka luwih saka 20 negara ing dina Jumuah. Agensi kasebut ngelingake manawa kasus sing diidentifikasi ora nuduhake total kasus sing ana gandhengane karo varian sing bisa nyebar ing Amerika Serikat.

Prakiraan ensembel nasional sing dianyari dina Rebo dening CDC ngramal total 465.000 nganti 508.000 korban virus corona ing Amerika Serikat ing 13 Februari.


Wektu kiriman: Jan-25-2021