head_banner

Warta

Sawetara negara, kalebu Mesir, UAE, Yordania, Indonesia, Brasil lan Pakistan, wis menehi vaksin COVID-19 sing diproduksi China kanggo nggunakake darurat. Lan akeh negara liyane, kalebu Chili, Malaysia, Filipina, Thailand lan Nigeria, wis mrentah vaksin Tionghoa utawa kerja sama karo China kanggo golek utawa ngrampungake vaksin kasebut.

Ayo dipriksa dhaptar pimpinan donya sing nampa tembakan vaksin Tionghoa minangka bagean saka kampanye vaksinasi.

 

Presiden Indonesia Joko Widodo

cov19

Presiden Indonesia Joko Widodo nampa vaksin COVID-19 sing ditembak dening perusahaan biofarmasi China Sinovac Biotech ing Istana Presiden ing Jakarta, Indonesia, 13 Jan 2021. Presiden kasebut minangka wong Indonesia pertama sing divaksinasi kanggo nunjukake yen vaksin kasebut aman. [Foto / Xinhua]

Indonesia, liwat Badan Kontrol Obat lan Narkoba, nyetujoni vaksin COVID-19 perusahaan biofarmasi China Sinovac Biotech kanggo digunakake tanggal 11 Jan.

Agensi kasebut ngetokake otorisasi panggunaan darurat kanggo vaksin kasebut sawise asil uji coba tahap pungkasan ing negara kasebut nuduhake tingkat efikasi 65,3 persen.

Presiden Indonesia Joko Widodo tanggal 13 Jan 2021, nampa vaksin COVID-19. Sawise presiden, kepala militer Indonesia, kepala polisi nasional lan Menteri Kesehatan, uga liyane, uga divaksinasi.

 

Presiden Turki Tayyip Erdogan

cov19-2

Presiden Turki Tayyip Erdogan nampa tembakan vaksin penyakit CoronaVac saka Sinovac ing Rumah Sakit Kota Ankara ing Ankara, Turki, 14 Jan 2021. [Foto / Xinhua]

Turki miwiti vaksinasi massal kanggo COVID-19 tanggal 14 Jan sawise pihak berwenang nyetujoni panggunaan darurat vaksin Tiongkok.

Luwih saka 600.000 tenaga kesehatan ing Turki nampa dosis nembak COVID-19 kaping pisanan sing digawe dening Sinovac China sajrone rong dina pisanan program vaksinasi negara kasebut.

Menteri Kesehatan Turki Fahrettin Koca tanggal 13 Jan 2021, nampa vaksin Sinovac bebarengan karo anggota dewan ilmu ilmiah Turki, sedina sadurunge vaksinasi negoro diwiwiti.

 

Wakil Presiden Uni Emirat Arab (UEA), Perdana Menteri lan Penguasa Dubai Syekh Mohammed bin Rashid Al Maktoum

cov19-3

Ing tanggal 3 Nov 2020, Perdana Menteri lan Wakil Presiden UEA lan pamimpin Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ngetrapake gambar dheweke nampa tembakan vaksin COVID-19. [Foto / Akun Twitter Twitter Twitter Twitter Twitter: Twitter |

UEA ngumumake tanggal 9 Des 2020, registrasi resmi vaksin COVID-19 sing dikembangake dening Grup Farmasi Nasional China, utawa Sinopharm, lapor kantor berita resmi WAM.

UEA dadi negara pertama sing nawakake vaksin COVID-19 sing digawe Cina kanggo kabeh warga lan warga kanthi gratis, tanggal 23 Desember. Uji coba ing UAE nuduhake vaksin Tiongkok nyedhiyakake efikasi 86 persen tumrap infeksi COVID-19.

Vaksin kasebut diwenehi Otorisasi Darurat ing September ing wulan September dening kementerian kesehatan kanggo nglindhungi para pekerja ngarep sing paling duwe risiko COVID-19.

Uji coba tahap III ing UEA kalebu 31.000 sukarelawan saka 125 negara lan wilayah.


Wektu kiriman: Jan-19-2021